1/2kg kiaulienos,
kadagio uogų,
1 kiaušinis,
džiūvėsėlių,
druskos.
Įdarui:
100 g rūkytų lašinių,
3 svogūnai,
1/2 stiklinės juodos duonos trupinių,
40 g sviesto kepimui.
GAMINIMAS:
Kiauliena supjaustoma keturkampiais gabaliukais, išmušama, įtrinamą sutrintų kadagio uogų ir druskos mišiniu, ant jos uždedama įdaro, pagaminto iš supjaustytų rūkytų lašinių, svogūnų ir juodos ruginės duonos trupinių. Kepsniukai gerai susukami, pamirkomi išplaktame kiaušinyje ir pavoliojami džiūvėsėliuose, persmeigiami pagaliuku. Kepami karštuose riebaluose, kol gražiai parusvės. Iškepę palaikomi karštoje orkaitėje ir patiekiami, išėmus pagaliukus, su keptomis bulvėmis, burokėlių salotomis.