50 g margarino,
4 kiaušiniai,
175 g miltų,
½ šaukštelio druskos,
200 ml pieno,
margarino kepimui,
300 g šviežių arba šaldytų mėlynių,
melisų papuošimui,
cukraus pudros arba medaus.
GAMINIMAS:
Ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir gerai išmaišykite su kiaušiniais bei miltais, suberkite druską. Maišydami gautą masę, supilkite pieną. Tešlą uždenkite ir palikite 30 min. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 50°C temperatūros.
Keptuvėje ištirpinkite margariną. Iškepkite 12 blynelių, padėkite juos ant pjaustymo lentos, uždenkite folija ir laikykite orkaitėje, kad neatvėstų. Tuomet perrinkite ir nuplaukite šviežias mėlynes(šaldytoms leiskite palengva atitirpti).
Blynelius po tris sudėkite vieną ant kito, tarp jų įberkite mėlynių. Papuoškite melisomis, apibarstykite cukraus pudra arba apliekite trupučiu medaus.