Trapus pyragas su karamelizuotais graikiniais riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapus pyragas su karamelizuotais graikiniais riešutais


INGREDIENTAI:

Kiaušinio trynys,
60 g cukraus,
75 g sviesto,
3 šaukštai grietinės,
150 g miltų,
ketvirtadalis šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui:
200 g graikinių riešutų,
70 g sviesto,
100 g cukraus,
100 ml grietinėlės,
4-5 šaukštai abrikosų džemo.


GAMINIMAS:

Dubenyje kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, įmaišykite sviestą, grietinę, miltais ir kepimo milteliais. Užminkykite tešlą ir valandą laikykite šaldytuve.

Graikinius riešutus sukapokite. Įdarui skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų ir kepinkite, kol jis pasidarys šviesiai rudos spalvos. Tada supilkite grietinėlę ir pavirkite minutę. Suberkite riešutus ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų karamele.

Tešlą plonai iškočiokite įklokite į skardą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Ištraukite, aptepkite abrikosų džemu ant viršaus sudėkite riešutų masę ir išlyginkite. Kepkite 180 °C karštyje 10 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668