Lietuviškas meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lietuviškas meduolis


INGREDIENTAI:

5 kiaušiniai,
200 g cukraus,
400 g natūralaus medaus,
sviesto (skardai sutepti),
110 g grietinės,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų prieskonių mišinio,
1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių,
500 g kvietinių miltų.

Prieskonių mišinys:
30 g cinamono,
30 g kvapiųjų pipirų,
20 g gvazdikėlių,
5 g kardamono,
5 g muskato,
14 g apelsinų žievelės,
10 g susmulkinto šviežio arba malto džiovinto imbiero.


GAMINIMAS:

Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su cukrumi. Pakaitinkite medų ir atvėsinkite. Pilkite į trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite iki miltelių sutrintus prieskonius. Juos galima sumalti kavamale.

Sudėkite grietinę ir gerai išsukite masę, kad, gavusi daug oro, taptų puri. Miltus persijokite ir sumaišykite su soda. Berkite į trynius ir gerai išmaišykite. Suplakite baltymus iki standžių putų. Taip pat sudėkite į tešlą ir išmaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 150-160 laipsnių. Ištepkite kepimo skardą sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite apie 40-50 minučių. Iškepusį meduolį palikite atvėsti. Vėliau supjaustykite ir pabarstykite cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668