5 kiaušiniai,
200 g cukraus,
400 g natūralaus medaus,
sviesto (skardai sutepti),
110 g grietinės,
2 arbatiniai šaukšteliai trintų prieskonių mišinio,
1 arbatinis šaukštelis sodos arba kepimo miltelių,
500 g kvietinių miltų.
Prieskonių mišinys:
30 g cinamono,
30 g kvapiųjų pipirų,
20 g gvazdikėlių,
5 g kardamono,
5 g muskato,
14 g apelsinų žievelės,
10 g susmulkinto šviežio arba malto džiovinto imbiero.
GAMINIMAS:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su cukrumi. Pakaitinkite medų ir atvėsinkite. Pilkite į trynius ir gerai išmaišykite. Suberkite iki miltelių sutrintus prieskonius. Juos galima sumalti kavamale.
Sudėkite grietinę ir gerai išsukite masę, kad, gavusi daug oro, taptų puri. Miltus persijokite ir sumaišykite su soda. Berkite į trynius ir gerai išmaišykite. Suplakite baltymus iki standžių putų. Taip pat sudėkite į tešlą ir išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 150-160 laipsnių. Ištepkite kepimo skardą sviestu. Supilkite tešlą. Kepkite apie 40-50 minučių. Iškepusį meduolį palikite atvėsti. Vėliau supjaustykite ir pabarstykite cukraus pudra.