viščiukas,
3-4 morkos,
3 šaukštai medaus,
2 šaukšteliai maltų imbierų,
1 kg mažų bulvių,
2 galvutės česnakų,
100 ml sauso baltojo vyno,
100 ml vištienos sultinio,
keli laurų lapeliai,
citrina,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai aliejaus.
GAMINIMAS:
Viščiuką įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi ir palikite keliolika minučių. Kepimo indą ištepkite sviestu, įdėkite viščiuką, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir per pusę perpjautas bulves.
Česnakus perpjaukite pusiau, citriną supjaustykite griežinėliais ir su laurų lapeliais sukiškite tarp daržovių, pabarstykite druska, pipirais. Medų sumaišykite su imbierais, vynu ir vištienos sultiniu. Supilkite ant viščiuko. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 170° C orkaitėje apie valandą.