600 g jautienos išpjovos (galima ir kiaulienos nugarinė),
pipirų,
100 ml brendžio,
100 ml aliejaus,
500 g šviežių arba šaldytų baravykų (tinka ir pievagrybiai),
druskos,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
sviesto,
didelis lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinis,
džiovintų čiobrelių, rozmarinų.
GAMINIMAS:
Jautienos išpjovą pabarstykite pipirais, apšlakstykite brendžiu ir palikite valandai. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir dėkite visą gabalą į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepkite iš keturių pusių, kiekvieną – po 3 minutes. Mėsą iš keptuvės išimkite ir palikite, kad atvėstų.
Šviežius arba šaldytus baravykus trumpai pavirkite pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustytus svogūną ir česnakus pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite svieste, kartu su baravykais, tada sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Masę iškočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų – taip lengviau, nesulimpa.
Mėsą apvyniokite grybų mase ir įsukite į tešlos lakštą. Tešloje pradurkite tris keturias skylutes –taip pasišalina drėgmė. Paruoštą kepsnį aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite džiovintais čiobreliais, rozmarinais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200-220 °C temperatūroje 20-30 minučių.