“Velingtono” mėsos kepsnys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



“Velingtono” mėsos kepsnys


INGREDIENTAI:

600 g jautienos išpjovos (galima ir kiaulienos nugarinė),
pipirų,
100 ml brendžio,
100 ml aliejaus,
500 g šviežių arba šaldytų baravykų (tinka ir pievagrybiai),
druskos,
svogūnas,
2 skiltelės česnako,
sviesto,
didelis lakštas bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinis,
džiovintų čiobrelių, rozmarinų.


GAMINIMAS:

Jautienos išpjovą pabarstykite pipirais, apšlakstykite brendžiu ir palikite valandai. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir dėkite visą gabalą į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepkite iš keturių pusių, kiekvieną – po 3 minutes. Mėsą iš keptuvės išimkite ir palikite, kad atvėstų.

Šviežius arba šaldytus baravykus trumpai pavirkite pasūdytame vandenyje. Smulkiai supjaustytus svogūną ir česnakus pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite svieste, kartu su baravykais, tada sumalkite mėsmale arba susmulkinkite smulkintuvu. Masę iškočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų – taip lengviau, nesulimpa.

Mėsą apvyniokite grybų mase ir įsukite į tešlos lakštą. Tešloje pradurkite tris keturias skylutes –taip pasišalina drėgmė. Paruoštą kepsnį aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite džiovintais čiobreliais, rozmarinais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200-220 °C temperatūroje 20-30 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668