7-8 bulvės,
3 šaukštai miltų,
1 šaukštas krakmolo,
3 kiaušiniai,
2-3 morkos,
svogūnas,
druska,
pipirai,
kmynai,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Išvirkite bulves ir gerai nugarinkite, kad būtų kuo sausesnės. Bulves sugrūskite, įmuškie 2 kiaušinius, sudėkite miltus, krakmolą, jei reikia, pasūdykite-gerai viską išminkykite. Keptuvėje išlydykite sviestą ir apkepinkite smulkintą svogūną, po to sudėkite burokine tarka sutarkuotas morkas, įberkite šiek tiek druskos, kmynų, maltų juodųjų pipirų- patroškinkite apie 10 min.
Iš bulvių tešlos formuokite delno dydžio blynukus, dėkite įdaro, gerai užspauskite tešlos kraštelius. Skardą patepkite riebalais, dėkite suformuotus pyragėlius, patepkite jų viršų kiaušinio plakiniu ir apibarstykite kmynais. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.