Graikiškai įdaryti kopūstlapiai (Afgolimonne) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Graikiškai įdaryti kopūstlapiai (Afgolimonne)


INGREDIENTAI:

1 kopūstas,
60 g svogūnų,
30 g sviesto,
200 g virtos mėsos,
80 g ryžių,
50 g duonos minkštimo,
50 g sviesto,
0,5 l baltojo padažo,
3 kiaušiniai,
1 citrina,
druskos, pipirai,
muskato riešuto.


GAMINIMAS:

Kopūstą apvirkite. Išėmus nuvarvinkite, nupjaukite lapus (apie 12 lapų), nupjaustykite gyslas. Įdarui: maltą mėsą sumaišykite su supjaustytu ir pakepintu svogūnu, virtais ryžiais, vandenyje išmirkytu duonos minkštimu ir 1 kiaušiniu. Viską pabarstykite druska, pipirais, gerai sumaišykite. Ant kiekvieno kopūstlapio dėkite po šaukštą įdaro ir lapus sulankstykite.

Į puodą įdėkite 50 g sviesto, sudėkite įdarytus kopūstlapius vieną šalia kito ir virkite ant vidutinės ugnies 45 minutes. Tiekite apipiltus padažu. Padažui: baltą padažą atskieskite kopūsto nuoviru, įpilkite citrinos sulčių, sudėkite 2 kiaušinių trynius ir išmaišykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668