350 g miltų,
100 g sviesto,
75 g lydytų kiaulienos taukų,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
50 g kapotų lazdyno riešutų,
trinto cinamono,
žiupsnis geriamosios sodos,
60 g kapotų migdolų,
tarkuota pusės citrinos žievė.
GAMINIMAS:
Miltus suberkite ant lentos, į juos sudėkite sviestą ir taukus. Minkykite, kol miltai ir riebalai virs vientisa mase. Tada suberkite trintus lazdyno riešutus, cukrų, kiaušinį, sodą, cinamoną (kad tešla kvepėtų ir įgautų spalvą). Suminkykite tešlą į rutulį ir valandą palaikykite vėsioje patalpoje.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos 1 cm sluoksniu. Supjaustykite 5-6 cm diametro skridinėliais. Skridinėlių paviršių patepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite kapotais migdolais. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 25 minutes. Iš skardos išimkite ataušusius.