250 g miltų,
300 g cukraus,
150 g vyšninės degtinės,
50 g vyšnių iš uogienės,
6 kiaušiniai,
15 g Elzaso mielių,
250 g cukraus glajaus.
Įdarui:
30 g bulvių krakmolo,
25 g miltų,
4 kiaušinių tryniai,
2 kiaušiniai,
125 g cukraus,
250 g pieno,
100 g grietinėlės,
vyšninės degtinės.
GAMINIMAS:
Kiaušinius su cukrumi plakite šakute 30 minučių. Įpilkite 50 g vyšninės degtinės, suberkite miltus, įdėkite mieles. Kvadratinę torto formą ištepkite sviestu, sudėkite tešlą ir kepkite orkaitėje 1 valandą ant vidutinės, paskui ant karštos ugnies.
Iškepusį pyragą išimkite iš formos ir ataušinkite. Pyragą supjaustykite į 3 sluoksnius, juos sudrėkinkite likusia vyšnių degtine. Du apatinius pyrago sluoksnius pertepkite kremu (žiūrėkite receptus). Kremo sluoksnis turi būti 2 cm storio. Sulyginkite pyrago kraštus, viršų aptepkite cukraus glajumi ir papuoškite vyšniomis.
Įdaro gaminimas:
Miltus sumaišykite su krakmolu. Atskieskite grietinėle, sudėkite vieną po kito kiaušinių trynius, po to suplaktus kiaušinis, supilkite pieną ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Maišydami atšaldykite ir įpilkite truputį vyšninės degtinės (pagal skonį). Jeigu kremas per tirštas, galima įdėti, kol jis dar šiltas, 1-2 kiaušinių baltymus, išplaktus iki standžių putų.