1 kg agurkų,
5 saldieji ankštiniai pipirai, (žali arba raudoni),
druskos, pipirų,
2 kietai virti kiaušiniai,
alyvuogių aliejaus,
1 citrina.
GAMINIMAS:
Agurkus nulupkite, perpjaukite išilgai, išimkite sėklas; supjaustykite plonomis riekelėmis, sudėkite į sietelį. Pabarstykite smulkia druska, sumaišykite, palaikykite 12 valandų, kad išsiskirtų sultys. Kitą dieną agurkus nusausinkite išspaudžiant per marlę.
Pipirams nupjaustykite kotelius, nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite plonais griežinėliais. Kietai išvirkite 2 kiaušinius. Pipirus ir agurkus sumaišykite, įpilkite citrinos sulčių ir alyvų aliejaus; pamirkykite 2 valandas. Sudėkite į lėkštę ir papuoškite kiaušiniais, supjaustytais į 4 dalis.