Troškinta jautiena (Estofado de vaca a la Catalana) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinta jautiena (Estofado de vaca a la Catalana)


INGREDIENTAI:

750 g kiaulienos nugarinės,
500 g jautienos (kumpio),
30 g miltų,
150 g sauso baltojo vyno,
60 g riebalų,
sultinio,
300 g nevirtos kiaulienos dešros,
30 g stiprios degtinės arba romo,
2 šaukštai pomidorų padažo,
60 g svogūnų,
100 g morkų,
1 kg šviežių bulvių,
600 g svogūnėlių,
smulkintų petražolių,
50 g mariniotų agurkėlių,
40 g sviesto,
cinamono,
druskos,
baltųjų pipirų.

Aromatiniai prieskoniai:
porai, salierai, petražolės, lauro lapai, čiobreliai, česnakai.


GAMINIMAS:

Keptuve pašildykite riebalus; suvyniokite ir apriškite virvele gabalą kiaulienos, apkepinkite, išimkite iš keptuvo. Jautieną supjaustykite 2,5-3 cm dydžio kubeliais, apkepinkite tuose pačiuose riebaluose. Pasūdykite, įberkite pipirų, įdėkite nuluptą svogūną, nuskustas ir supjaustytas morkas, cinamono, aromatinius prieskonius, sudėtus į marlę ir surištus į mazgelį.

Supilkite baltąjį vyną, degtinę arba romą. Suberkite miltus, užpilkite truputį vandens arba sultinio, kad išeitų nelabai tirštas padažas. Pagardinkite 2 šaukštais pomidorų padažo. Uždenkite dangčiu ir virkite maždaug 1 valandą ant vidutinės ugnies. Padažą nupilkite, nukoškite, supilkite atgal į keptuvą, sudėkite nuluptas nedideles bulves ir nuluptus svogūnėlius (prieš tai 5 minutes pavirtus verdančiame vandenyje, nusausintus ir apkepintus svieste).

Tada sudėkite kiaulienos gabalą ir dešrą, užvirinkite ir 1,5 valandos virkite ant vidutinės ugnies. Tiekiant jautieną padėkite lėkštės viduryje, aplink išdėliokite bulves. Išdėliokite, pakaitomis uždedant vieną ant kito kiaulienos ir dešros gabaliukus, papuoškite agurkėliais ir smulkintomis petražolėmis. Šis patiekalas valgomas labai karštas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668