300 g raudonųjų serbentų,
150 g aviečių,
100 g juodųjų serbentų,
150 g vyšnių,
0,75 l vandens,
bulvių arba kukuruzų krakmolo (60 g litrui sulčių),
325 g cukraus,
70 g migdolų,
100 g baltojo vyno,
lazdelė vanilės (6 cm),
150 g grietinėlės.
GAMINIMAS:
Uogas nuplaukite, sutrinkite, sudėkite į puodą, supilkite vandenį. Užvirinkite. Palaikykite 15-20 minučių, paskui viską nukoškite per smulkų sietelį arba rėtį. Sultis supilkite į atskirą indą. Toliau ruoškite taip, kaip paprastai ruošiami drebučiai. Sultis supilkite į puodą, suberkite cukrų ir vanilę.
Užvirinkite. Kai užvirs, puodą nukelkite nuo ugnies. Jei atsiranda putų, jas nugraibykite. Išmatuokite, kiek gauta sulčių. Reikiamą kiekį krakmolo atskieskite baltuoju vynu, jei reikia, įpilkite truputį vaisių sulčių, viską supilkite į puode esančias dar šiltas sultis. Puodą vėl uždėkite ant ugnies.
Skystis tirštėja. Prieš užvirdamas, kremas turi būti pakankamai tirštas. Tuojau pat jį supilkite į porcelianinį (bet ne stiklinį) dubenį, perlietą šaltu vandeniu. Papuoškite pagal skonį: išgliaudytais ir suskaldytais pusiau arba supjaustytais migdolais. Apiberkite cukraus pudra. Laikykite šaldytuve, tiekite su grietine arba plakta grietinėle.