8-10 g česnako,
4 g kmynų,
750 g gerai prinokusių pomidorų,
0,5 g trintų raudonųjų pipirų,
2 ankštiniai pipirai (raudoni arba žali),
15 g marinuotų agurkėlių,
80 g aliejaus,
150 g trupintos duonos arba tarkuotų džiūvėsių,
80 g svogūnų,
2 valgom. Šaukšt. acto,
1,25 l šalto vandens,
druskos,
pilkųjų pipirų,
6 kubeliai ledo.
Papildomi priedai:ankštiniai pipirai,
marinuoti agurkėliai,
švieži svogūnai,
pomidorai,
duona.
GAMINIMAS:
Nuluptas česnako skilteles, žiupsnį pilkųjų pipirų, kmynus sudėkite grūstuvėlį, įberkite druskos, truputį (ant peilio galo) trintų raudonųjų pipirų, viską pertrinkite. Po to, nenustojant grūsti, suberkite trupintą duoną, supilkite aliejų. Turi išeiti vientisa minkšta masė. Toliau grūdant sudėkite stambiai supjaustytus svogūnus ir marinuotus agurkėlius, nuplautus ir susmulkintus pomidorus.
Sudėkite ir iš anksto mažais kubeliais supjaustytus žalius ar raudonus ankštinius pipirus. Kai masė pasidarys vientisa ir skysta, supilkite iš pradžių actą, po to- vandenį. Jei reikia, dar įberkite druskos. Sriuba turi būti panaši į skystą košę. Tiekiant į stalą, išpilstykite sriubą į dubenis, įdėkite po gabaliuką ledo kiekvienam asmeniui.
Atskiroje lėkštėje patiekite išdėliotus nedideliais kauburėliais: supjaustytus mažais kubeliais raudonus arba žalius ankštinius pipirus; stambiai supjaustytus marinuotus agurkėlius; smulkiai supjaustytą svogūną; mažais kubeliais supjaustytus pomidorus; agurką, supjaustytą riekelėmis; duonos gabaliuką, supjaustytą kubeliais. Kiekvienas svečias į savo dubenį įsideda tai, kas jam patinka.