Daržovių ir mėsos ragu (Olla podrida) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių ir mėsos ragu (Olla podrida)


INGREDIENTAI:

3,5-4 l vandens,
300 g nevirto kumpio,
400 g jautienos krūtininės,
500 g kiaulienos nugarinės,
ketvirtis vištos,
10 g česnakų,
4 g kmynų,
300 g turkiškų žirnių,
1 mažas gūžinis kopūstas,
100 g šparaginių pupelių,
150 g ropių,
150 g moliūgo,
200 g saldžių batatų,
200 g pomidorų,
druskos, kalendrų,
šafranų.


GAMINIMAS:

Turkiškus žirnius iš vakaro pamerkite sūdytame vandenyje. Dideliame puode užvirinkite vandenį, sudėkite mėsą, suberkite žirnius. Pavirkite 15-20 minučių; pasūdykite. Pamažu sudėkite daržoves tokia tvarka: nuplautą ir supjaustytą į keturias dalis kopūstą, nuluptas ropes, gabaliukais supjaustytą moliūgą, per pusę perpjautus pomidorus, batatus ir šparagines pupeles.

Virkite pusantros valandos. Paruoškite prieskonius sultiniui: į grūstuvėlį sudėkite nuluptus česnakus, kmynus, kelias šafrano šakeles ir truputį kalendrų; viską sutrinkite. Gautą masę supilkite į sultinį. Mėsą tiekite drauge su daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668