6 upėtakiai,
citrina,
druskos,
125 g tarkuotų džiūvėsių,
6 lapai sviestinio popieriaus.
Įdarui:
60 g svogūnų,
10 g petražolių,
60 g juodųjų slyvų,
50 g išgliaudytų migdolų,
raudonas ankštinis pipiras,
aliejaus,
acto, druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Upėtakius išvalykite, nuplaukite, perpjaukite pilvą, išimkite kaulus, įtrinkite rupia druska ir citrinos sultimis. Paruoškite įdarą: svogūnus, alyvas, migdolus, grybus nuplaukite, gerai susmulkinkite, viską sumaišykite dubenyje. Įberkite druskos, trintų baltųjų pipirų, truputį aliejaus ir acto (kaip salotoms). Įdaras neturi būti skystas.
Į kiekvieną upėtakį įdėkite valgomąjį šaukštą įdaro. Įpjovos kraštus susiūkite siūlu arba apvyniokite žuvis virvele. Upėtakius pavoliokite džiūvėsiuose, kiekvieną atskirai suvyniokite į gerai sviestu išteptą popieriaus lapą. Kepkite ant grilio ant nestiprios ugnies. Žuvis tiekite lėkštėje ant popieriaus, kuriame kepė.