600 g skumbrių arba tunų,
100 g acto,
100 g baltojo vyno,
50 g aliejaus,
5 g česnakų,
čiobrelių,
lauro lapų,
40 g milų,
60 g svogūnų,
150-200 g žaliųjų alyvų,
smulkintų petražolių, druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: į dubenį supilkite actą, baltąjį vyną, šaukštą aliejaus, įdėkite trintus česnakus, lauro lapus, įberkite truputį trintų čiobrelių, druskos ir rintų baltųjų pipirų. Skumbres 2 valandas pamirkykite šiame marinate. Išėmus iš marinato, duokite žuvims nuvarvėti, pavoliokite miltuose.
Į molinį puodą supilkite loikusį aliejų, pašildykite, iš visų pusių apkepkite skumbres, apibarstykite plonomis riekelėmis supjaustytais svogūnais. Į marinatą įpilkite a visą stiklinę vandens (reikia, kad verdat būtų pakankamai skysčio) marinatą supilkite į puodą su žuvimis. Galiausiai sudėkite alyvas ir saują petražolių.
Uždenkite iš pradžių popieriaus lakštu, o po to-dangčiu ir virkite ant nedidelės ugnies, kol skysčio liks mažiau nei pusė. Jei reikia, prieš tiekiant pasūdykite. Pašildytas patiekalas būna dar skanesnis.