125 g grikių miltų,
125 g kvietinių miltų,
10 g kepimo mielių,
2 kiaušiniai,
druskos,
100 g šilto vandens,
sviesto blynams kepti.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite moliniame dubenyje, padarykite juose duobutę, sudėkite šiltu vandeniu atskiestas mieles; maišykite, po truputį beriant miltus, kol pasidarys skysta tešla. Uždenkite, palaikykite 2 valandas. Tada sudėkite kiaušinio trynius, įmaišykite likusius miltus. Baltymus išplakite iki putų ir sudėkite į tešlą.
Jei tešla bus per tiršta, įpilkite truputį vandens arba grietinės. Tačiau ši tešla turi būti tirštesnė nei įprastinė tešla sklindžiams. Į nedidelę keptuvę įdėkite mažą gabaliuką sviesto ir kepkite blynus, apskrudinant juos iš abiejų pusių. Blynus sudėkite į lėkštę vieną ant kito ir tiekite karštus. Dažnai blynai valgomi su šaltais užkandžiais, rūkytomis žuvimis ir kt.