Rusiški grikių blynai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Rusiški grikių blynai


INGREDIENTAI:

125 g grikių miltų,
125 g kvietinių miltų,
10 g kepimo mielių,
2 kiaušiniai,
druskos,
100 g šilto vandens,
sviesto blynams kepti.


GAMINIMAS:

Miltus sumaišykite moliniame dubenyje, padarykite juose duobutę, sudėkite šiltu vandeniu atskiestas mieles; maišykite, po truputį beriant miltus, kol pasidarys skysta tešla. Uždenkite, palaikykite 2 valandas. Tada sudėkite kiaušinio trynius, įmaišykite likusius miltus. Baltymus išplakite iki putų ir sudėkite į tešlą.

Jei tešla bus per tiršta, įpilkite truputį vandens arba grietinės. Tačiau ši tešla turi būti tirštesnė nei įprastinė tešla sklindžiams. Į nedidelę keptuvę įdėkite mažą gabaliuką sviesto ir kepkite blynus, apskrudinant juos iš abiejų pusių. Blynus sudėkite į lėkštę vieną ant kito ir tiekite karštus. Dažnai blynai valgomi su šaltais užkandžiais, rūkytomis žuvimis ir kt.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668