1 kg 500 g vištienos,
100 g kumpio,
500 g pomidorų,
500 g bulvių,
2 žali ankštiniai pipirai,
druskos, pipirų,
300 g vandens,
3 citrinos,
5 g česnakų,
100 g baltojo vyno,
50 g taukų,
50 g sviesto,
60 g svogūnų,
2 lauro lapai,
prieskoninių daržovių,
250 g kosevuotų žirnelių.
GAMINIMAS:
Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite į dubenį, įpilkite citrinų sulčių, įberkite druskos, pipirų, įmeskite česnako ir lauro lapų. Palaikykite 2 valandas. Puode ištirpinkite sviestą ir taukus ir apkepinkite vištienos gabaliukus. Kai jie gražiai paruduos, sudėkite mažais gabaliukais supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnus ir česnakus, prieskonines daržoves.
Supilkite baltąjį vyną ir vandenį. Virkite 35-40 minučių. Sudėkite ankštinius pipirus, supjaustytus griežinėliais (be sėkliukių), gabaliukais supjaustytą kumpį, virtas bulves; galiausiai suberkite žirnelius. Virkite 10 minučių. Į stalą vištieną tiekite pagal skonį papuoštą daržovėmis.