1 viščiukas (maždaug 1 kg 300 g),
60 g ryžių,
150 g svogūnų,
100 g Malagos razinų,
petražolių,
100 g išgliaudytų migdolų,
50 g sviesto arba aliejaus,
druskos, pipirų,
muskato riešuto,
200 g ryžių garnyrui.
GAMINIMAS:
Paruoškite įdarą: keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto, apkepinkite 60 g sausų ryžių, sudėkite 50 g smulkiai supjaustytų svogūnų, įpilkite vandens (vandens turi būti du kartus daugiau negu ryžių) ir virkite 14 minučių. Pasūdykite, įberkite pipirų, tarkuoto muskato riešuto. Suberkite razinas ir pusę stambiai sukapotų migdolų. Sudėkite šį įdarą į viščiuką, tačiau pilno neprikimškite, nes ryžiai ir razinos virdamos išbrinks.
Pakaitinkite likusius riebalus, apkepinkite juose viščiuką ir kepkite ant vidutinės ugnies maždaug valandą. Jei reikia, įpilkite truputį karšto vandens. Pusvalandį prieš baigiant kepti sudėkite likusius svogūnus, supjaustytus į 4 dalis, 50 g migdolų, 50 g razinų ir šakelę petražolės. Tiekite supjaustytą viščiuką: įdarą sudėkite ant virtų ryžių. Apšlakstykite kepsnio sultimis.