100 g. marcipanų masės,
2 kiaušiniai,
75 g. sviesto,
1 pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
10 lašų migdolų aromato,
80 g. miltų,
20 g. krakmolo,
1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių,
šiek tie sviesto ir miltų formelėms pabarstyti,
razinų.
Papuošimui:
100 g. cukraus miltelių.
GAMINIMAS:
Marcipanų masę gerai ištrinkite su kiaušiniais, sviestu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska bei migdolų aromato lašais. Kai cukrus ištirps, Įmaišykite miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį.
Formeles plonai ištepkite minkštu sviestu, pabarstykite trupučiu miltų, pripildykite tešlos (ne iki viršaus, nes tešla kils) ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitėje ant grotelių, įstačiusi jas žemiausioje pozicijoje.
Iškepusius ištraukite iš orkaitės, 10-15 min. ataušinkite ir išimkite iš formelių. Kai visai atauš, įstatykite figūrėlėms (avinėliams, zuikiams) razinų akeles, gausiai apibarstykite cukraus milteliais arba dekoruokite glajumi.