3 – 4 paprikos,
1l. mėsos sultinio,
4 svogūnai,
200 g raugintų kopūstų,
50 g aliejaus,
100 g balto vyno,
125 g grietinėlės,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelius bei sėklas ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Raugintus kopūstus išskirstykite, naudodamiesi dviem šakutėmis. Prikaistuvyje pakaitinkite aliejų, ant mažos ugnies pakepinkite svogūnus. Sudėkite pjaustytas paprikas, raugintus kopūstus ir gerai pakaitinkite. Supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite 20 minučių. Įdėkite druskos ir pipirų. Rankiniu arba elektriniu maišikliu paruoškite tyrę, į ją supilkite vyną ir grietinėlę. Sriubą vėl supilkite į prikaistuvį ir pakaitinkite, neleisdami jai užvirti.