1 kg kiaulienos nugarinės,
100 g džiovintų slyvų,
druskos,
garstyčių,
vandens arba sultinio,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis,
2 šaukšteliai miltų,
grietinės.
GAMINIMAS:
Mėsą, išėmus šonkaulius, įtrinti druska ir garstyčiomis. Slyvas išmirkyti ir išimti kauliukus. Mėsos gabalą apdėti slyvomis, susukti ir surišti siūlu. Kepti orkaitėje apie 2 valandas 160-170°C temperatūroje, retkarčiais palaistant vandeniu arba sultiniu.
Po valandos įdėti griežinėliais supjaustytą svogūną ir petražolės šaknį. Vyniotinis patiekiamas karštas arba šaltas. Karštą vyniotinį patiekti su padažu, pagamintu iš sulčių, kuriose kepė. Į sultis pridėti miltų, grietinės ir pavirinti 5-6 minutes. Prie jo taip pat tinka keptos arba troškintos daržovės.