450 g sužiedėjusios duonos minkštimo,
0,5 l šilto pieno,
6 Sen Žako moliuskai,
6 langustai,
2 l valgomųjų moliuskų,
250 g krevečių,
100 g sviesto,
50 g svogūnų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
125 g grietinėlės,
4 kiaušiniai,
paprikos,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Duonos minkštimą pamirkykite šiltame piene. Tuo metu ruoškite Sen Žako moliuskus: išimkite iš kriauklelių ir išvirkite. Moliuskus nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį, kad atsidarytų, išimkite iš kriauklelių; nuoviro neišpilkite. Krevetes ir langustus išvirkite, nuimkite šarvus.
Duoną nuspauskite ir pertrinkite per sietelį. Į didelį puodą įdėkite sviestą, apkepinkite jame susmulkintus svogūnus, sudėkite išmirkytą duoną, suberkite druską, pipirus, papriką, tarkuotą sūrį, supilkite moliuskų nuovirą ir grietinėlę, užvirinkite. Sudėkite jūros dovanas; paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
Masę sukrėskite į troškintuvą ir 10 minučių kepkite karštoje orkaitėje. Per tą laiką kietai išvirkite 4 kiaušinius; nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir papuoškite jais apkepą. Tiekite tuojau pat.