Čilietiškas jūros dovanų apkepas (Chupe de Mariscos) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Čilietiškas jūros dovanų apkepas (Chupe de Mariscos)


INGREDIENTAI:

450 g sužiedėjusios duonos minkštimo,
0,5 l šilto pieno,
6 Sen Žako moliuskai,
6 langustai,
2 l valgomųjų moliuskų,
250 g krevečių,
100 g sviesto,
50 g svogūnų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
125 g grietinėlės,
4 kiaušiniai,
paprikos,
druskos, pipirų.


GAMINIMAS:

Duonos minkštimą pamirkykite šiltame piene. Tuo metu ruoškite Sen Žako moliuskus: išimkite iš kriauklelių ir išvirkite. Moliuskus nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį, kad atsidarytų, išimkite iš kriauklelių; nuoviro neišpilkite. Krevetes ir langustus išvirkite, nuimkite šarvus.

Duoną nuspauskite ir pertrinkite per sietelį. Į didelį puodą įdėkite sviestą, apkepinkite jame susmulkintus svogūnus, sudėkite išmirkytą duoną, suberkite druską, pipirus, papriką, tarkuotą sūrį, supilkite moliuskų nuovirą ir grietinėlę, užvirinkite. Sudėkite jūros dovanas; paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

Masę sukrėskite į troškintuvą ir 10 minučių kepkite karštoje orkaitėje. Per tą laiką kietai išvirkite 4 kiaušinius; nulupkite, supjaustykite į 4 dalis ir papuoškite jais apkepą. Tiekite tuojau pat.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668