1 pak. picos tešlos mišinio;
4 maži svogūnai;
150 g lašinių;
2 valg. š. aliejaus;
160 g grietinės;
2 valg. š. pieno;
Druskos;
Pipirų;
Žiupsnelis malto muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Iš picos tešlos pakelio mišinio paruošti tešlą. Pusę skardos iškloti kepimo popieriumi. Ant jo tolygiai iškočioti tešlą, atviroje pusėje kepimo popierių užlenkti. Svogūnus nulupti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Lašinius supjaustyti mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti svogūnus ir patroškinti, kol pasidarys skaidrūs. Apkepinti lašinius. Grietinę sumaišyti su pienu, pagardinti druska, pipirais bei muskato riešutu. Įmaišyti svogūnus, lašinius ir viską tolygiai paskirstyti ant tešlos. Pyragą kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min., kol kraštai apskrus.