450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
2 pomidorai;
425 ml indelis raudonųjų pupelių;
1 indelis konservuotų kukurūzų;
400 g jautienos faršo;
1 kiaušinis;
Druskos;
Pipirų;
Maltos paprikos;
Maltos aitriosios paprikos;
2 valg. š. įvairių kapotų žolelių mišinio;
1 trynys vyniotiniui aptepti.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą – ją atšildyti. Svogūną ir česnako skiltelę nulupti, svogūną supjaustyti mažais kubeliais, česnako skiltelę išspausti. Pomidorus nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Nuo konservuotų kukurūzų nupilti skystį. Pupeles perplauti ir viską ant sietelio nuvarvinti. Paruoštus produktus sumaišyti su jautienos faršu, kiaušiniu, prieskoniais ir žolelėmis.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti ir atskirti 1/10 lakšto dalį. Ant didžiojo tešlos lakšto paskirstyti faršo masę ir pradedant nuo ilgesnės kraštinės susukti vyniotinį. Likusį tešlos lakštą specialiu ratuku supjaustyti siauromis juostelėmis ir jomis apjuosti vyniotinį. Viską aptepti tryniu. Vyniotinį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti orkaitėje apie 45 min.