Pyragėliai su Tolimųjų Rytų įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragėliai su Tolimųjų Rytų įdaru


INGREDIENTAI:

Tešlai:

500 g rupių kvietinių miltų;
42 g kubelis mielių;
150 ml pieno;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
3 kiaušiniai;
1 arb. š. medaus;
½ arb. š. druskos;
Žiupsnelis kalendros.

Įdarui:

300 g svogūnų;
2 valg. š. sviesto arba margarino;
100 g šviežių sojų ūglių;
Druskos;
100 g nesūdytų žemės riešutų;
½ apelsino tarkuota žievelė;
2 valg. š. sojų padažo;
3 skiltelės česnako;
Pipirų;
Kario;
1 kiaušinis;
1 valg. š. kondensuoto pieno;
4 valg. š. sezamo sėklų.


GAMINIMAS:

Miltus suberti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Pieną kiek pašildyti. Keletą šaukštų pieno sumaišyti su mielėmis ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir apie 20 min. laikyti šiltai, kad pakiltų.

Sviestą arba margariną ištirpinti likusiame drungname piene. Į dubenėlį su miltais ir įmaišalu supilti pieną su išlydytu sviestu ar margarinu, sudėti medų, įmušti kiaušinius, suberti prieskonius ir užminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Įdarui skirtus svogūnus nulupti, supjaustyti plonais žiedeliais ir įkaitintame svieste arba margarine kepinti, kol parusvės. Sojų ūglius apie 3 min. palaikyti verdančiame pasūdytame vandenyje. Pakepintus svogūnus ir apvirtus sojų ūglius sudėti į dubenėlį. Suberti žemės riešutus, sutarkuotą apelsino žievelę, supilti sojų padažą. Česnako skilteles išspausti ir kartu su kitais prieskoniais sudėti į įdarą.

Orkaitę įkaitini iki 200°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos tešla iškočiot į ½ cm storio lakštą ir supjaustyti 7 cm ilgio ir 7 cm pločio kvadratais. Ant tešlos paskirstyti įdarą, paliekant 3 cm pločio kraštus. Kiaušinį išplakti su kondensuotu pienu. Šiuo mišiniu aptepti ragelius ir pabarstyti sezamo sėklomis. Pyragėlius kepti orkaitėje apie 35 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668