Dorada kepta druskoje (Editos) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Dorada kepta druskoje (Editos)


INGREDIENTAI:

2 karališkos Dorados (žuvis),
2 kg stambios druskos.

Garnyrui:

200-300 g vyšninių pomidorų,
1 nedidelis mėlynasis svogūnas,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
druskos,
truputis juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Išvalome doradų vidurius, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Orkaitę įkaitiname iki 220°C temperatūros. Kepimo formą išklojame folija, tada įpilame dalį druskos į apačią ir sudedame žuvis. Po to pilame druskos ant viršaus taip, kad pilnai uždengtų žuvis. Keptame orkaitėje 25-30 min.

Išėmus iš orkaitės, mėsos plaktuku padaužome susidariusią druskos plutą, atsargiai išimame žuvis, nuvalome druską ir atsargiai išdarinėjame.

Paruošiame garnyrą: per pusę perpjauname vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustome svogūnus, viską sumaišome ir pagardiname druska bei pipirais. Salotas užpilame alyvuogių aliejumi ir patiekiame su žuvimi. Skanaus!

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668