2 karališkos Dorados (žuvis),
2 kg stambios druskos.
Garnyrui:
200-300 g vyšninių pomidorų,
1 nedidelis mėlynasis svogūnas,
šlakelis alyvuogių aliejaus,
druskos,
truputis juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Išvalome doradų vidurius, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Orkaitę įkaitiname iki 220°C temperatūros. Kepimo formą išklojame folija, tada įpilame dalį druskos į apačią ir sudedame žuvis. Po to pilame druskos ant viršaus taip, kad pilnai uždengtų žuvis. Keptame orkaitėje 25-30 min.
Išėmus iš orkaitės, mėsos plaktuku padaužome susidariusią druskos plutą, atsargiai išimame žuvis, nuvalome druską ir atsargiai išdarinėjame.
Paruošiame garnyrą: per pusę perpjauname vyšninius pomidorus, griežinėliais supjaustome svogūnus, viską sumaišome ir pagardiname druska bei pipirais. Salotas užpilame alyvuogių aliejumi ir patiekiame su žuvimi. Skanaus!