20 bandelių:
500 g kvietinių miltų;
20 g mielių;
1 nubrauktas arb. š. cukraus;
250 ml mineralinio vandens su angliarūgšte (kambario temperatūros);
2 nubraukti arb. š. druskos;
Riebalų skardai patepti.
GAMINIMAS:
Dubenėlyje sumaišyti 5 šaukštus miltų, sutrupintas mieles, cukrų, mineralinį vandenį ir dar 100 ml paprasto šilto vandens. Įmaišalą uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su druska, užsijoti ant įmaišalo ir viską suminkyti į vientisą tešlą. Iš jos suformuoti rutulį ir uždengus laikyti 40 min., kad pakiltų. Paskui dar kartą išminkyti, suformuoti pailgą ritinį ir supjaustyti į 20 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį iškočioti, suformuoti pailgas bandeles ir išilgai įpjovus palaikyti 10 min., kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 225°C temperatūros. Bandeles dėti ant riebalais išteptos skardos, aptepti vandeniu ir kišti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15 min. Karštas bandeles dar kartą aptepti vandeniu, kad gražiai blizgėtų.