500 g miltų;
450 g sviesto;
150 g tarkuoto Ementalio sūrio;
2 kiaušiniai;
1-2 arb. š. druskos;
1 trynys;
2-3 valg. š. pieno;
10 g aguonų;
10 g sezamo sėklų.
GAMINIMAS:
Miltus persijoti į dubenėlį įdėti 250 g sviesto, supjaustyto gabalėliais, suberti sutarkuotą sūrį, druską, įmušti kiaušinius. Viską minkyti rankomis arba elektriniu maišikliu. Tešlą 2 val. laikyti šaldytuve. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Tešlą padalyti į 4 dalis ir ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočioti 2 mm storio lakštus. Išspausti sausainius ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Trynį išplakti su pienu. Šiuo mišiniu aptepti sausainius. Dalį sausainių pabarstyti aguonomis, dalį – sezamo sėklomis. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 6-8 min.
Sviesto rutulėliams likusius 200 g sviesto supjaustyti mažais kubeliais ir iš jų suformuoti rutulėlius. Prieš paliekant sviestą laikyti labai šaltame vandenyje.