Itališka kalėdinė duona Panettone receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališka kalėdinė duona Panettone


INGREDIENTAI:

45 g mielių
6 tryniai;
1 arb. š. vanilės aromato;
Trinta citrinos žievelė;
½ arb. š. druskos;
50 g cukraus;
300 g miltų;
100 g sviesto;
50 g citrinų žievelių cukatų;
50 g apelsinų žievelių cukatų;
75 g razinų;
2 valg. š. lydyto sviesto;
Riebalų formai ištepti.


GAMINIMAS:

Mieles sutrupinti ir užpilti 50 ml drungno vandens, palaikyti 5 min., paskui išmaišyti ir 10-15 min. laikyti šiltoje vietoje. Mieles, trynius, vanilės aromatą, trintą citrinos žievelę, druską ir cukrų dėti į didelį dubenį ir išmaišyti. Nuolat maišant po truputį berti miltus, kol susidarys minkšta lipni tešla, iš kurios bus įmanoma suformuoti rutulį. Minkštą sviestą padalyti į 3 dalis ir įminkyti į tešlą. Sunkią lipnią masę minkyti apie 10 min. (galima įminkyti dar šiek tiek miltų), kol ji taps vientisa. Tešlą dėti į miltais pabarstytą dubenį ir uždengtą laikyti šiltoje vietoje, kol tešla pakils dvigubai (apie 2 val.). Paskui tešlą iškočioti, įminkyti citrinų ir apelsinų žievelių cukatas bei razinas. Vaisia neturi matytis tešlos paviršiuje.

Pailgą (21 cm ilgio, 11 cm pločio ir 6 cm aukščio) formą ištepti riebalais, dėti tešlą ir dar 45 min. laikyti, kad pakiltų. Paviršių aptepti lydytu sviestu ir dėti į iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 40 min. Nuo kepimo pradžios praėjus 10 min., kepimo temperatūrą sumažinti iki 175°C. Kepti, kol duona gražiai parusvės. Kepamą duoną dar du arba tris kartus aptepti lydytu sviestu. Iškepusią duoną keletą minučių palaikyti formoje, paskui atsargiai išimti ir ataušinti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668