Kalėdinis džiovintų vaisių vyniotinis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis džiovintų vaisių vyniotinis


INGREDIENTAI:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
125 ml pieno;
1 valg. š. cukraus;
225 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
100 g išilgai pjaustytų migdolų;
100 g razinų;
100 g džiovintų bananų;
100 g džiovintų figų;
100 g cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Miltus suberti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, įpilti truputį drungno pieno, suberti cukrų ir su šiek tiek miltų sumaišyti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Į miltus su įmaišalu supilti likusį drungną pieną su jame ištirpintais 125 g sviesto arba margarino. Berti prieskonius ir suminkyti vientisą tešlą. Įminkyti migdolus, razinas, bananus ir figų gabalėlius ir apie 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros. Iš tešlos iškočioti ovalą ir suvynioti vyniotinį. Jį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kad kepinys kepdamas neprarastų formos, jį apjuosti aliuminio folijos juosta. Vyniotinį dėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki 175°C ir kepti 45-60 min. Dar karštą vyniotinį aptepti likusiu lydytu sviestu arba margarinu ir pabarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668