Apie 35 sausainiai:
1 trynys;
125 g cukraus;
3 pak. vanilinio cukraus;
4 valg. š. grietinės;
200 g miltų;
Žiupsnelis kepimo miltelių;
4 valg. š. sviesto;
Cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Trynį iki purios masės išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti grietinę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į dubenėlį. Į kauburėlio viduryje padarytą įdubimą supilti trynių ir grietinės masę, ant kraštų sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Suminkyti vientisą tešlą ir 1 val. laikyti šaldytuve.
Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir formele išspausti žvaigždutes. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Ataušintus sausainius pabarstyti cukraus pudra.