Niurnbergietiškas Kalėdų pyragas su medumi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Niurnbergietiškas Kalėdų pyragas su medumi


INGREDIENTAI:

70 g margarino;
250 g medaus;
200 g cukraus;
125 ml tamsaus alaus;
1 kiaušinis;
¼ arb. š. malto kardamono;
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių;
1 nubrauktas arb. š. cinamono;
2 valg. š. romo;
Trinta citrinos žievelė;
3 lašai karčiųjų migdolų aliejaus;
500 g kvietinių miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
125 g cukraus pudros.


GAMINIMAS:

Margariną ištirpinti dideliame puode ir sumaišyti su alumi, medumi bei cukrumi. Viską ant nedidelės ugnies maišyti, kol susidarys vientisa masė. Ją kiek ataušinti, įmušti kiaušini, sudėti prieskonius, įlašinti romo ir karčiųjų miglų aliejaus, sudėti trintą citrinos žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą įmaišyti į paruoštą masę.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Ant jo iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą, jei reikia, gražiai apipjaustyti kraštus. Kepti orkaitėje apie 20-25 min. Kol pyragas kepa, galima paruošti cukrinį glajų: cukraus pudrą persijoti ir greitai išmaišyti su 3 valg. š. karšto vandens. Glajų galima nudažyti maistiniais dažais.

Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir iš karto aptepti glajumi. Supjaustyti gabalėliais ir patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668