„Kalėdų senelio batas“ receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



„Kalėdų senelio batas“


INGREDIENTAI:

500 g sirupo (galima naudoti ir medų);
300 g cukraus;
200 g sviesto arba margarino;
1 kg miltų;
100 g kakavos miltelių;
4 kiaušiniai;
2 arb.š. geriamosios sodos;
½ arb. š. maltų gvazdikėlių;
½ arb. š. malto kvapiojo pimento;
½ arb. š. druskos;
2 citrinų tarkuotos žievelės.

Papuošimui:

500 g cukraus pudros;
2 baltymai;
1 citrinos sulčių;
Raudonų maistinių dažų.


GAMINIMAS:

Sirupą šildyti su cukrumi ir sviestu arba margarinu, kol cukrus ištirps. Masę ataušinti, suberti miltus, kakavos miltelius, sodą, prieskonius, įmušti kiaušinius ir suminkyti vientisą tešlą. Ją uždengti ir apie 12 val. palaikyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš kepimo popieriaus iškirpti bato šabloną (36 cm aukščio, 28 cm pločio nuo smaigalio iki kulno, aulo plotis apie 20 cm). Tešlą iškočioti iki ½ cm storio. Uždėti šabloną ir išpjauti „batą“. Iš likusios tešlos suformuoti 28 cm pločio ir 14 cm ilgio keturkampį, apatinę jo kraštinę nupjauti banguotai.

„Batą“ dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Atskirai išpjautą keturkampį uždėti ant „bato“ taip, kad susidarytų atvyniota bato aulo dalis- tvirtinti viršuje kraštus ir gerai apačioje prispausti per visą bato plotį (formuoti tarsi kišenę). Atsikišusius kraštus užlenkti atgal. Tarp keturkampio ir „bato“ dėti aliuminio foliją, kad susidarytų tarpas ir į „batą“ vėliau būtų galima ką nors įdėti. Viršuje esančio plyšio neužspausti.

Paruoštą „batą“ kepti orkaitėje 15-20 min. Paskui gerai ataušinti. Atsargiai išimti aliuminio foliją. Papuošimui cukraus pudrą sumaišyti su baltymu ir citrinos sultimis, kad susidarytų tiršta masė. 1/3 šio glajaus aptepti „bato“ viršų. Šiek tiek glajaus galima užtepti ant gražios medinės lentos ir priklijuoti „batą“, kad vėliau galėtume pastatyti ir atremti į židinį, ar padėti prie Kalėdų eglutės. Likusį cukrinį glajų maistiniais dažais nudažyti raudonai ir aptepti apatinę „bato“ dalį. Glajų gerai išdžiovinti. Į „bato“ vidų galima dėti šokoladą ar mažas Advento dovanėles.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668