Sultinys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sultinys


INGREDIENTAI:

1 kg jautienos su kaulais,
2 svogūnai,
1—2 morkos,
saliero,
porų,
petražolių,
3 lauro lapeliai,
5—6 pipirai, druskos,
3,5l. vandens.


GAMINIMAS:

Mėsa nuplaunama, sukapojama į 3—4 dalis, užpilama šaltu vandeniu ir verdama ant stiprios ugnies. Prieš pradedant virti nugraibstomos putos. Užvirus puodas nudengiamas, sudedamos pakepintos daržovės, truputis druskos ir verdama 3—4 val. ant silpnos ugnies, kartkartėmis nugraibstant putas ir riebalus. Prieš baigiant virti, sudedami lauro lapeliai, pipirai, pagal skonį pasūdomą. Sultiniui išvirus, puodas nukeliamas nuo ugnies, išgriebiama mėsa, kiek nusistojęs sultinys perkošiamas pro tankų sietelį.
Sultinys supilstomas į pakaitintus specialius puodukus ar lėkštes, užbarstoma susmulkintų petražolių ar krapų. Prie jo duodama bandelių su mėsa ar grybais, kukulaičių, lietinių ir kt. Sultinys vartojamas įvairioms sriuboms virti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668