Vyniotinis su grietine receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyniotinis su grietine


INGREDIENTAI:

Tešlai:

300 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
40 g lydyto sviesto arba 2 valg. š. aliejaus;
1 kiaušinis;
Apie 125 ml vandens arba pieno;
Riebalų tešlai aptepti.

Įdarui:

10 riekelių baltos duonos (be plutos);
750 ml drungno pieno;
200 g sviesto;
100 g cukraus pudros;
7 tryniai;
Trinta citrinos žievelė bei sultys;
Šiek tiek vanilės aromato;
125 ml grietinės;
200 g varškės;
5 baltymai;
100 g cukraus;
100 g razinų.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį arba ant lentos ir jų viduryje padaryti įdubimą. Supilti pusę sviesto arba aliejaus, drungną vandenį ar pieną, suberti druską, įmušti kiaušinį ir viską suminkyti į minkštą tešlą. Ją greitai sumušti delnu, kad atsiskirtų nuo pagrindo, arba stipriai mesti ant lentos, kad būtų lygi ir plokščia.

Iš tešlos suformuoti kepaliuką. Jo viršų aptepti lydytu sviestu arba aliejumi, apvožti dubenėliu, puodu arba uždengti lininiu audeklu. Tešlą palaikyti apie 30 min. Paskui plonai iškočioti ant miltais pabarstyto lininio audinio. Pirmiausią tešlą tempti miltuotomis rankomis, paskui- spausti delnais. Nupjauti storus kraštus ir palikti, jei tektų „lopyti“ tempiant atsiradusias skyles. Tešlą aptepti lydytu sviestu arba aliejumi.

Įdarui duonos riekutes supjaustyti kubeliais ir užpilti 250 ml drungno pieno. Pusę sviesto iki purios masės išplakti su cukraus pudra bei 5 tryniais. Plakant po truputį įmaišyti vanilės aromatą, citrinos sultis bei tarkuotą žievelę, piene išmirkytą duoną, grietinę ir varškę. Baltymus iki standžių putų išplakti su 50 g cukraus ir įmaišyti į paruoštą masę.

Tešlą įdaryti paruoštu įdaru ir užberti razinas. Rankšluosčiu tešlą susukti į vyniotinį ir dėti į karščiui atsparų indą, išteptą sviestu. Kraštus užlenkti ir visą vyniotinį aptepti lydytu sviestu. Iš 500 ml pieno, 2 trynių bei cukraus paruošti užpilą. 1/3 jo užpilti ant pyrago. Iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepti 45 min. Kepantį vyniotinį kartkartėmis palaistyti likusiu užpilu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668