Tešlai:
1 kiaušinis;
50 g medaus;
70 g miltų;
30 g krakmolo.
Kremui:
250 g sviesto;
250 g cukraus pudros;
500 ml pieno;
3 valg. š. miltų;
1 didelė citrina.
GAMINIMAS:
Tešlai kiaušinį, medų, miltus ir sodą gerai sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Ją padalinti į keturias lygias dalis ir iškepti 4 lakštus.
Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Miltus puode sumaišyti su trupučiu pieno, pastatyti ant nedidelės ugnies ir kaitinant po truputį supilti likusį pieną. Viską maišyti, kol masė sutirštės. Tada truputėlį atvėsinti ir sudėti sviestą. Viską gerai išsukti. Po truputį supilti išspaustas citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę.
Iškepusius torto lakštus sutepti kremu ir sudėti vienas ant kito. Torto viršų ir šonus taip pat aptepti kremu. Papuošti citrinos griežinėliais ir apšlakstyti skystu medumi.