Eklerai su grietinėle receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Eklerai su grietinėle


INGREDIENTAI:

Plikytai tešlai:

Žiupsnelis druskos;
80 g sviesto;
1 valg. š. cukraus;
125 g miltų;
4 kiaušiniai.

Įdarui:

500 ml grietinėlės;
2 valg. š. cukraus;
Braškių, aviečių ir serbentų papuošimui.


GAMINIMAS:

250 ml vandens, druską, sviestą ir cukrų užvirinti nedideliame puode ir nukelti nuo viryklės. Iš karto suberti visus miltus ir maišyti, kol susidarys vientisa tešla. Puodą vėl padėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol susiformuos lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas, o ant puodo dugno atsiras baltų apnašų sluoksnis. Puodą nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir po truputį supilti išplaktus kiaušinius.

Tešlą šiek tiek ataušinti ir sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždutės formos antgaliu. Kepimo skardą ištepti riebalais ir pabarstyti miltais. Konditeriniu švirkštu išspausti piršto ilgumo tešlos juosteles. Per vidurį jos turi būti šiek tiek plonesnės. Tarp eklerų palikti ne mažesnį nei dviejų tešlos juostelių pločio atstumą. Dėti į įkaitintą iki 220-240°C temperatūros orkaitę ir kepti apie 20-30 min. Per pirmąsias 15 kepimo minučių orkaitės durelių atidarinėti negalima. Iškepusius eklerus nuimti nuo skardos ir dar karštus padalyti į du sluoksnius. Ataušinti.

Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. Išplaktą grietinėlę konditeriniu švirkštu išspausti ant apatinės eklerų dalies, apdėlioti smulkintomis braškėmis, avietėmis ir serbentais. Uždėti viršutinę pyragėlių dalį.

Pastaba: uogas galima dėti ir į patį kremą, tuomet jį į eklerus reikia sudėti šaukštu, o ne išspausti konditeriniu švirkštu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668