2 kg agurkų,
1 kg morkų,
1 kg svogūnų,
1 kg pmidorų,
1 kg perlinių kruopų,
200 g acto,
2 valg. š. druskos,
300 g cukraus,
500 ml aliejaus,
truputis pipirų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Svogūnus pjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti ir kartu su svogūnais pakepkite aliejuje. Agurkus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Nuluptus pomidorus supjaustyti griežinėliais.
Perlines kruopas išvirti. Tuomet į jas sudėti visas daržoves, užpilti actu, užberti druska bei cukrumi. Nuolat maišant mišrainę virti 20 - 30 minučių. Jei kruopos sausos, užpilti dvi stiklines vandens. Paruoštą mišrainę sukrėsti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Pastaba: mišrinę galima ruošti ir be pomidorų.