1 kg riebios avienos,
200 g morkų,
150 g ropių,
150 g svogūnų,
150 g moliūgų,
150 g pomidorų,
60 g aliejaus,
200 g išmirkytų razinų,
1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų (saldžių ir aštrių mišinio),
druskos.
GAMINIMAS:
Avieną supjaustykite į 15-16 vienodų gabaliukų. Moliniame puode (arba keptuve) pašildykite aliejų ir truputį apkepin kite mėsą; pasūdykite, įberkite raudonųjų pipirų mišinio. Sudėkite nuluptas ir išilgai supjaustytas morkas ir ropes.
Uždenkite dangčiu ir valandą troškinkite svogūnus, pomidorus ir moliūgus (taip pat supjaustytus), suberkite išmirkytas razinas. Dar 1 valandą troškinkite ant silpnos ugnies. Svarbi pastaba. Vandens nepilkite, mėsa ir daržovės turi virti savo sultyse.