1 ungurys,
druskos,
pipirų,
lauro lapelių,
gvazdikėlių,
kadagio uogų.
GAMINIMAS:
Išdarinėtas ungurys įtrinamas druska, sumaišyta su susmulkintais prieskoniais, ir paslėgtas palaikomas 2—3 dienas, kad įsisūrėtų. Po to nusausinamas, šonai išplečiami įspraustais pagaliukiais ir kabinamas rūkyti. Rūkoma 4—5 dienas, atsižvelgiant į ungurio dydį ir rūkymo būdą — šaltai rūkoma ilgiau, karštai — trumpiau. Paprastai baigiama rūkyti kadagio dūmais. Patiekiamas neluptas, supjaustytas nedideliais gabalėliais, su citrinos griežinėliais.
Pastabos:
Rūkytas ungurys — skanėstas. Jo patiekiama svečiams, valgomas per šventes. Tačiau Kuršių marių pakrančių gyventojai dažnai jį valgo pusryčiams ar vakarienei.