Norvegiškai kepti sterkai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Norvegiškai kepti sterkai


INGREDIENTAI:

1 kg sterkų filė,
40 g kaparių,
smulkintų petražolių,
1 citrina,
50 g sviesto,
40 g aliejaus,
druskos,
pipirų,
100 g pieno arba 1 kiaušinio baltymas,
30 g miltų,
750 g bulvių.


GAMINIMAS:

Žuvų gabalėlius nuplaukite, nušluostykite, pabarstykite smulkia druska, pipirais, pamirkykite piene arba šakute išplaktame kiaušinio baltyme, pavoliokite miltuose. Keptuvėje pašildykite pusę riebalų (aliejaus ir sviesto) ir apkepinkite žuvis. Kepimo laikas priklauso nuo žuvų gabaliukų storumo; kai jie bus iškepę, apibarstykite nedideliais citrinos kubeliais.

Žuvį sudėkite į lėkštę, laikykite šiltai. Likusius riebalus sudėkite į keptuvę, pakaitinkite, kol paruduos, sudėkite kaparius ir smulkintas petražoles. Gerai pakaitinkite. Šį padažą užpilkite ant žuvų. Tiekite su bulvėmis, virtomis vandenyje arba garuose, ir salotų lapais. Vietoj petražolių galima dėti plonų svogūno griežinėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668