Briuselio kopūstų apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Briuselio kopūstų apkepas


INGREDIENTAI:

800 g briuselio kopūstų;
2 l vandens.
2 arb. š. druskos;
340 g virto lieso kumpio;
½ stiklinės mėsos sultinio;
3 kiaušiniai;
½ stiklinės pieno;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
Baltųjų pipirų;
Malto muskato riešuto.


GAMINIMAS:

Briuselio kopūstus nuplauti ir nuvalyti. Užvirti vandenį ir pasūdyti šaukšteliu druskos. Suberti kopūstus, uždengti ir ant mažos ugnies virti 10-15 min. Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Kopūstus nukošti ir nuvarvinti. Kopūstus sudėti į kepimo formą. Ant jų išdėlioti pusę paruošto kumpio ir užpilti karštu mėsos sultiniu. Įkaitinti orkaitę. Kiaušinius išplakti su pienu, šaukšteliu druskos, pipirais, muskato riešutu. Šiuo plakiniu užpilti kopūstus su kumpiu. Likusius kumpio šiaudelius sukloti kepimo formos viduryje ir apibarstyti tarkuotu sūriu. Kepimo indą uždengti folija ir kepti orkaitėje apie 15 min. Po to foliją nuimti ir apkepą kepti dar 10 min. Patiekti su duona ar bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668