Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Portugališka žuvienė (Caldeirada a Pescador)


INGREDIENTAI:

1 kg įvairių žuvų,
36 kiaukutiniai moliuskai,
100 g alyvuogių aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis saldžiųjų ankštinių pipirų,
1,5 l vandens,
120 g svogūnų,
10 g česnakų,
druskos,
pipirų,
smulkintų petražolių,
6 orkaitėje sudžiovintos duonos riekelės.


GAMINIMAS:

Žuvį paruškite (nuplaukite, išvalykite) ir supjaustykite gabaliukais. Aliejų supilkite į puodą, įkaitinkite ir jame apkepkite nuluptus, griežinėliais supjaustytus svogūnus, įdėkite česnakus, smulkintas petražoles, ankštinius pipirus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir užpilkite vandeniu.

Užvirinkite, sudėkite žuvų gabalėlius. Sumažinkite ugnį, užvirinkite ir žiūrėkite, kad žuvys nepervirtų, virkite apie 25 minutes. 5 min. prieš tiekiant, sudėkite gerai išplautus ir išimtus iš kiaukutų moliuskus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Į dubenį sudėkite paskrudintą duoną ir supilkite sriubą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668