1 kg šviežių braškių;
1,5 stiklinės raudonojo vyno;
1 citrinos tarkuota žievelė;
½ stiklinės cukraus;
1 arb. š. cinamono;
1 valg. š. krakmolo;
200 g grietinėlės;
Smulkintų pistacijų riešutų.
GAMINIMAS:
Braškes nuplauname ir perrenkame. Užverdame vyną su cukrumi (2 valg. š. cukraus palikti grietinėlei pasaldinti) ir jame apverdame braškes. Tuomet uogas išgriebiame, o į vyną suberiame citrinos žievelę, cinamoną ir su nedideliu vandens kiekiu sumaišytą krakmolą. Kai padažas užverda, jį nukaičiame nuo ugnies ir atšaldome. Į desertines lėkštutes įpilame vyno padažo, sudedame braškes ir papuošiame plakta pasaldinta grietinėle bei pistacijų riešutais.