3 kg agurkų
750 g paprikų,
3 šaukšteliai garstyčių sėklų.
Marinatui:
1 l. vandens,
300 ml 9 proc. acto,
3-4 šaukštai cukraus,
2-3 šaukštai druskos,
6 laurų lapeliai,
6-8 kvapieji pipirai.
GAMINIMAS:
Agurkus nulupti, perpjauti pusiau, išgremžti sėklas, išilgai supjaustyti į 3 dalis, kurių kiekvieną perpjauti pusiau. Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje plikyti 2 min., paskui staigiai atvėsinti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtu vanduo. Paprikas nuplikyti, atvėsinus šaltu vandeniu nulupti, perpjauti išilgai, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis (ilgas juosteles perpjauti į dvi dalis).
Išvirti marinatą. Daržoves sudėti į stiklainius, apibarstyti garstyčių sėklomis, užpilti verdančiu marinatu. Pasterizuoti 90°C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 15-20 min., 1 l - 25-30 min.