Mielinės spurgos su slyvų įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinės spurgos su slyvų įdaru


INGREDIENTAI:

12 spurgų:

500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
6 valg. š. cukraus;
125 ml drungno pieno;
150 g grietinės;
1 kiaušinis;
Trinta citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
4 valg. š. sviesto;
200 g trintų slyvų tyrės arba uogienės;
4 valg. š. kapotų migdolų;
1 pak. vanilinio cukraus;
Riebalų kepimui.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį ir viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti sutrupintas mieles ir su 2 šaukštais cukraus bei nedideliu kiekiu pieno paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir palaikyti 15 min., kad pakiltų. Ant įdubimo su įmaišalu kraštų suberti 2 šaukštus cukraus, druską, trintą citrinos žievelę, supilti grietinę ir įmušti kiaušinį. Likusiame piene ištirpinti sviestą, supilti į įmaišalą ir suminkyti vientisą tešlą. Uždengti ir apie 30 min. laikyti šiltoje vietoje.

Iš tešlos suformuoti ritinį ir supjaustyti į 12 griežinėlių. Iš jų padaryti paplotėlius, ant jų dėti šiek tiek slyvų tyrės arba uogienės ir užberti migdolų. Suformuoti spurgas. Jas dar 15 min. palaikyti, kad pakiltų. Riebalus įkaitinti iki 180°C temperatūros. Spurgas kepti 5-8 min. Padėti, kad nuvarvėtų riebalai. Likusį cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Šiame mišinyje pavolioti dar karštas spurgas ir ataušinti. Patiekti šviežias.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668