Prancūziškas mielinis pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prancūziškas mielinis pyragas


INGREDIENTAI:

1 pyragui arba 12 pyragėlių:

500 g miltų;
20 g mielių;
4 valg. š. pieno;
60 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
6 kiaušiniai;
400 g sviesto;
1 trynys pyragui aptepti.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinius. Sudėti mielių įmaišalą ir suminkyti tešlą.

Kambario temperatūros sviestą minkyti rankomis, kol pasidarys minkštas. Jį po truputį įminkyti į tešlą. Minkant tešlą stipriai mušti, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Iš tešlos suformuoti rutulį, jį dėti į dubenėlį ir uždengus laikyti 1 val., kad pakiltų. Tešlą vėl paminkyti ir atskirti ¼ jos dalį. Jei naudojama viena didelė prancūziško pyrago kepimo forma, abi tešlos dalis susukti į rutulius. Jei naudojamos mažos formelės, iš didesnės tešlos dalies padaryti 12 nedidelių rutuliukų, o iš likusios- dar 12 visiškai mažų rutuliukų. Didesniuosius rutuliukus dėti į riebalais išteptas prancūziško pyrago formeles (galima naudoti ir formeles, skirtas kepti keksiukams). Rutuliukų viduryje įspausti įdubimą. Iš mažų rutuliukų suformuoti „lašus“ ir dėti į padarytą įdubimą. Taip suformuojamos prancūziškam pyragui būdingos „galvos“.

Suformuotą pyragą arba mažus pyragėlius uždengti audeklus ir dar 1 val. laikyti, kad pakiltų. Paskui aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti į iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Maži pyragėliai paprastai iškepa per 20 min. Didelis pyragas kepa kiek ilgiau. Iškepusį pyragą ar pyragėlius išimti iš formų. Patiekti dar šiltus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668