1 pyragui arba 12 pyragėlių:
500 g miltų;
20 g mielių;
4 valg. š. pieno;
60 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
6 kiaušiniai;
400 g sviesto;
1 trynys pyragui aptepti.
GAMINIMAS:
Miltus persijoti. Mieles sutrupinti į šiek tiek pašildytą pieną. Suberti 4 šaukštus miltų ir viską išmaišyti. Įberti šaukštelį cukraus ir uždengus audeklu palaikyti 30 min., kad pakiltų. Likusius miltus sumaišyti su cukrumi bei druska ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinius. Sudėti mielių įmaišalą ir suminkyti tešlą.
Kambario temperatūros sviestą minkyti rankomis, kol pasidarys minkštas. Jį po truputį įminkyti į tešlą. Minkant tešlą stipriai mušti, kad į ją patektų kuo daugiau oro. Iš tešlos suformuoti rutulį, jį dėti į dubenėlį ir uždengus laikyti 1 val., kad pakiltų. Tešlą vėl paminkyti ir atskirti ¼ jos dalį. Jei naudojama viena didelė prancūziško pyrago kepimo forma, abi tešlos dalis susukti į rutulius. Jei naudojamos mažos formelės, iš didesnės tešlos dalies padaryti 12 nedidelių rutuliukų, o iš likusios- dar 12 visiškai mažų rutuliukų. Didesniuosius rutuliukus dėti į riebalais išteptas prancūziško pyrago formeles (galima naudoti ir formeles, skirtas kepti keksiukams). Rutuliukų viduryje įspausti įdubimą. Iš mažų rutuliukų suformuoti „lašus“ ir dėti į padarytą įdubimą. Taip suformuojamos prancūziškam pyragui būdingos „galvos“.
Suformuotą pyragą arba mažus pyragėlius uždengti audeklus ir dar 1 val. laikyti, kad pakiltų. Paskui aptepti plaktu kiaušiniu ir dėti į iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės. Maži pyragėliai paprastai iškepa per 20 min. Didelis pyragas kepa kiek ilgiau. Iškepusį pyragą ar pyragėlius išimti iš formų. Patiekti dar šiltus.