2 avokadai;
1 citrina;
15 g šviežių bazilikų;
4-5 pomidorai;
20 g želatinos;
250 g grietinėlės;
Truputis druskos ir pipirų;
Alyvuogių aliejaus;
Acto;
1 skiltelė česnako.
GAMINIMAS:
Avokadus perpjauname per pusę, išimame kaulus, nulupame, apšlakstome citrinų sultimis ir suplakame plaktuvu. 1 arba 2 nedidelius pomidorus nuplikiname verdančiu vandeniu, nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Želatiną išbrinkiname vandenyje, o grietinėlę išplakame iki standumo. Avokadų tyrę ir grietinėlę sumaišome, įdedame supjaustytus pomidorus ir įberiame pusę kapotų bazilikų. Į šią masę supilame ištirpintą želatiną, išmaišome ir sudedame į aliejumi pateptą formelę. Laikome šaldytuve apie 6 val.
Likusius pomidorus supjaustome ir užpilame padažu, pagamintu iš aliejaus, acto, susmulkintų bazilikų ir česnakų. Sustingusį paštetą supjaustome riekelėmis ir patiekiame su pomidorų garnyru.